Home Werkwijze

Werkwijze

Aanmelding

Aanmelden kan op eigen initiatief, maar doorgaans is het de (zorg)leerkracht, het CLB (Centrum voor Leerlingenbegeleiding), de huisarts, neuroloog, revalidatiearts of orthodontist die je aanraadt om contact op te nemen. Je kind of jezelf aanmelden kan telefonisch, per mail of via het contactformulier van deze website. We maken vervolgens een afspraak voor een eerste gesprek en een onderzoek.

Praktijk Login Logopedie Psychologie

Logopedie

Eerst wordt een anamnesegesprek gepland om de hulpvraag in kaart te brengen. We nemen i.f.v. de problematiek een aantal logopedische testen af.

Lees meer
Praktijk LOGIN

Psychologie

De afname varieert tussen 1-2 uur en gebeurt volgens de pen-en-papier-methode. Na het onderzoek worden de resultaten verwerkt en geanalyseerd.

Lees meer

Ergotherapie

Tijdens de eerste afspraak starten we met een anamnesegesprek. Dit gesprek vindt, afhankelijk van de problematiek, aan huis of in de praktijk plaats.

Lees meer

Behandeling

De duur van de therapiesessie is afhankelijk van de problematiek en de leeftijd van de cli├źnt. De behandeling vindt plaats in de praktijk, op school of door middel van huisbezoeken.
Voor een optimale behandeling is het belangrijk dat we nauw kunnen samenwerken met de ouders, de school en andere begeleiders. We plannen op regelmatige tijdstippen overleg om de evolutie in kaart te brengen.

We vragen je minstens 1 dag op voorhand telefonisch af te melden. Zo niet zijn we genoodzaakt om de behandeling aan te rekenen. Voor niet afgebelde therapie├źn wordt geen terugbetalingsattest uitgeschreven.